Trappen, trappen, trappen! (deel 1)

Het was al een hele tijd geleden. Het kriebelde weer (meer bij De PretKater dan bij mij). Tijd om nog eens op de fiets te springen. Wij fietsen. Wij fietsen veel. Ik iets minder dan Meneer, maar kom. Tijd om het Hageland te trotseren. Het Hageland, dat is omhoog en omlaag met hier en daar toch een klein maar pittig heuveltje. En dat allemaal zonder koersvélo (zoals ze dat hier zo mooi kunnen zeggen). Ik heb wel zo’n vélo ter mijne beschikking, maar ik moet nog eerst een beetje oefenen. Maar over mijn alledaagse fiets mag ik ook zeker niet klagen. Ik heb namelijk alles in huis om de Muur van Geraardsbergen op te kunnen rijden (volgens De PretKater dan toch).

Het afgelopen weekend deden we twee toertjes. Het ene al iets groter dan het andere. We deden één toertje van ongeveer 60 km en een ander van ongeveer 40 km. We vertrokken telkens vanuit Averbode. Vandaag schrijf ik over onze eerste rit. In de loop van deze week, zal ik dan ook een blogpost schrijven over onze tweede rit.

Afgelopen zaterdag was het warm. Heel warm, maar het belette ons niet om toch enkele kilometers te knabbelen. Als we gaan fietsen stippelen we eerst altijd onze trip uit via Fietsnet.  Je kan dan een kaartje afdrukken, dat je dan op je fiets kan hangen om alle knooppunten gemakkelijk te kunnen volgen. Zoals je op het kaartje kan lezen, deden we verschillende knooppunten. Goed voor een ritje van ongeveer 60 km. We vertrokken dus in Averbode dan naar Aarschot, Gelrode, Nieuwrode en zo verder richting Testelt en uiteindelijk terug naar Averbode. Onderweg maakten we ook een kleine tussenstop aan het Kasteel van Horst.

Voor de geïnteresseerden zet ik er ook even alle knooppunten bij:

Rijden via de fietsknooppunten is superhandig. Ze zijn goed aangeduid en gemakkelijk te volgen. Meestal gaan de knooppunten ook via rustige, bijna autovrije wegen zodat je veilig kan rondtrappen.


Onderweg konden we genieten van mooie uitzichten, de natuur en de stilte.


Kortom: fietsen is een beetje bewegen, een beetje bruinen, een beetje afzien en vooral genieten.

Tot de volgende (en deel 2)!

Misschien vind je dit ook leuk...

1 reactie

  1. Leuk, dan was je bij ons in de buurt! Je kan hier ook een aantal vaste tochten doen, ook de moeite 🙂