Yihaa! – KCW #2 – august 2016

Ik ben er ingevlogen! De laatste dagen van KCW vragen om een spurtje, dus ik ben er volledig voor gegaan.

Momenteel gebruik ik heel graag de patroontjes van Brindille & Twig. Ik ben echt grote fan: een goede pasvorm, een mooie en gedetailleerde werkbeschrijving en bovenal… helemaal niet duur! Win-win dus.

Vandaag maakte ik een mini-outfit voor ons meneertje. Een t-shirt en een broekje, meer hoeft dat niet te zijn.

yihaa_KCW_august2016_2

Patroon t-shirt: Basic teeBrindille & Twig / Patroon legging: LeggingsBrindille & Twig / Stof: Madeline De Stoffenmadam

Ik vond het stikken met een tweelingnaald vooral moeilijk. Maar ik heb weer wat bijgeleerd. Leve Google! Testlapjes zijn toch essentieel als je een mooi resultaat wil hebben. Ik had eerst de draadspanning verlaagd, maar dat zorgde er voor dat mijn draad brak, dus dat was niet de goede keuze. Daarna heb ik de draadspanning op het hoogste gezet. Wow wat een verschil! Nu kreeg ik pas het resultaat dat ik wou… En eenmaal dat ik dat wist, ging het naaien eigenlijk supervlotjes. Ik verbaasde me erover hoe snel zo’n broekje of een t-shirtje in elkaar zit. Er zullen nog wel meer t-shirtjes en broekjes volgen!

Morgen is de laatste dag van KCW. Ik ga nog een allerlaatste spurtje trekken. Jij ook?

Misschien vind je dit ook leuk...

2 reacties

  1. Heel leuk setje! De tweelingnaald en ik, dat is toch een beetje een haat-liefde verhouding :-). Ik probeer het gebruik te vermijden en als ik toch moet, gebruik ik steeds de boventransportvoet. Sinds ik die heb, gaat het al wat vlotter, maar de onderdraad blijft toch snel knappen na wat draag- en wasbeurten 🙁