Een walvissentrui – leather sweater

Ik had er al heel veel voorbij zien komen op Instagram, op verschillende blogs…: Leather Sweaters. Het bekende patroon van La Maison Victor. Een tijdschrift dat ik al van de eerste editie koop, maar waar ik nog maar zelden iets uit gemaakt heb.

Het leek mij wel een eenvoudig patroon, maar ik had één probleem. Onze grote broer was nog te klein om in zo’n trui te passen. En zelfs nu is de trui nog wel wat ruim.

De trui bestaat uit een voorpand, een achterpand en een schouderstukje dat in het basispatroon uit een lapje (kunst)leer wordt gemaakt. Ik had echter geen zin om veel in de mooie walvissen te knippen en ik had op Instagram al verschillende voorbeelden gezien van truien zonder het schouderstukje. Dus mijn exemplaar heeft er ook geen. Geen schouderstukje betekende ook dat de trui nog sneller klaar was, aangezien er twee naden minder gestikt moesten worden.

Stof: Lily BalouMon Depot

De stof is een jacquardtricot en echt een zaligheid om mee te werken. Ik had nog nooit met zo’n goede kwaliteit gewerkt en de trui was van ook supersnel klaar. Het leek alsof de stof er om vroeg om een trui te worden. Ik heb geen extra boordstof gebruikt om de boorden af te werken, maar ik heb de stof binnenstebuiten gebruikt. Ook de achterkant van de stof is supermooi! En uiteraard past het perfect bij de voorkant.

Met welke soort stof werk jij het liefste? Heb je de leather sweater al eens gemaakt?

Misschien vind je dit ook leuk...