One to hug: lekker warm

Enige tijd geleden (lees: toen het nog winter was), had ons meneertje nood aan een warm jasje.

Maar je weet hoe dat gaat… het duurde eventjes voor het jasje af was.Het jasje is het alombekende One to hug-jasje van Mind the Whale. Ik maakte maatje 62, maar ondertussen heeft ons meneertje al een klein maatje 74, maar het jasje past nog steeds. En eerlijk gezegd gebruik ik dit jasje liever, dan een jasje uit de winkel. Geen gewring, geen gefriemel… en aangezien het mannetje mouwen aandoen haat, zeer handig! Het jasje is dus in een wip aan en ook in een wip weer uit.

onetohug_vosje

Ik had erg mijn best gedaan om de tekening overal mooi door te laten lopen, maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Op de kapstok komt het spijtig genoeg niet goed over, maar wanneer het meneertje het jasje aanheeft, valt het gelukkig niet zo hard op.

Het jasje is gemaakt uit tricot en teddy katoen. Als knoopjes gebruikte ik kamsnaps. Dat vond ik wel een beetje spannend, aangezien kamsnaps en tricot niet altijd goed samengaan. Maar ik verstevigde de plek van de knoopjes goed met vlieseline en ondertussen is het jasje al ontelbare keren aan en uit gegaan en er zijn nog geen sporen van slijtage zichtbaar.

Ik heb trouwens nog een grote lap over van het vosjesstofje. Heb je een idee wat ik er nog mee zou kunnen maken? Laat het mij weten!

Vosjesstof: vergeten waar ik het gekocht heb
Teddy katoen: Madeline De Stoffenmadam
Kamsnaps: Kleur per Meter

Misschien vind je dit ook leuk...