Een nieuwe outfit: jumpsuit en babyjasje

Vlak voor kleine broer besloot om tevoorschijn te komen, maakte ik nog een outfit: een jumpsuit en een babyjasje.

Voor de outfit gebruikte ik twee patronen die ik al vaak gebruikt heb. Uit de couponnenbak bij Madeline had ik enkele lapjes gevist en dit lapje van Chat Chocolat was perfect om deze twee eens te maken. Ik had zelfs ruimte voor totale mislukking, want de broek van de jumpsuit heb ik twee keer moeten maken. De eerste keer was het volledig misgelopen. Gelukkig was het tweede keer goede keer. Voor een derde poging was er geen stof meer, dus het geluk moest aan mijn kant staan.

Ik denk altijd dat het maken van deze jumpsuit erg snel gaat, aangezien het zo’n klein pakje is, maar niets is minder waar. Het vraagt wel wat tijd om het mooi af te werken en hoe kleiner, hoe meer geprul om alles mooi te spelden en de naden mooi op elkaar vast te stikken. Gelukkig heb ik een goede overlock, die dit projectje zeker al wat gemakkelijker maakt.

Patroon: Lila dress and jumpsuit – Compagnie M.Lily & Woody / Stof: Chat ChocolatMadeline De Stoffenmadam

Het babyjasje ging veel vlotter, maar dat patroon en de handleiding ken ik ondertussen volledig van buiten. Het jasje is namelijk één van mijn favoriete cadeaus voor kleine baby’tjes (zie o.a. hier, hier en hier).  Ik maakte een maatje 62. Momenteel is het veel te groot, maar het wordt toch al gebruikt. Een jasje waar je helemaal tot aan je voeten in kan, is ook lekker warm hé.

Patroon: One to hug – Mind the Whale / Stof: Chat ChocolatMadeline De Stoffenmadam

Ik ben trouwens nog op zoek naar patronen voor kleine jongetjes. De patronen van Zonen 09 ken ik uiteraard, maar die beginnen op een te grote maat. Grote broer begint er stilaan in te passen, dus dan kan ik die patronen binnenkort ook eens uit de kast halen. De patronen van Brindille & Twig gebruik ik ook al regelmatig, maar misschien ken jij er nog andere. Tips zijn altijd welkom!

 

Misschien vind je dit ook leuk...