Mini-kleertjes

Hallo? Lang geleden!

Hier ben ik weer.

De laatste tijd heb ik deze blog (weeral) een beetje verwaarloosd, maar zoals ik eerder al zei: dit is mijn plekje op het internet en ik doe er lekker mijn goesting mee. Op Instagram ben ik gelukkig nog wel altijd actief. Je kan me daar ook altijd volgen.

De laatste tijd is er in mijn vriendenkring weer een kleine babyboom aan de gang. En als ik aan baby’s denk, dan denk ik aan mini-kleertjes. En mini-kleertjes zijn gewoon zo schattig! Een kraamcadeautje was dus zeker aan de orde voor deze kleine lieve meid.

Ik koos er voor om twee patroontjes te gebruiken die ik al zeer veel gebruikt heb. Op deze manier gaat het veel sneller en ben ik ook zekerder terwijl ik aan het naaien ben. Ik vind het erg leuk dat ik die dingen kan maken zonder dat ik ook maar op de handleiding moet kijken.

Het eerste patroon dat ik gebruikt heb is een echte winnaar. Ik gebruikte het al meermaals en uit ervaring vind ik dit de gemakkelijkste pakjes om bij een kleine baby aan en uit te doen. Niet te veel knoopjes en frulletjes, maar toch een mooi resultaat.

Patroon: Rolled Hem RomperBrindille & Twig / Stof: SwafingFabrik Unik

Daarnaast maakte ik ook een exemplaar van het alombekende babyjasje van Mind the Whale. Hoe vaker ik dit jasje maak, hoe gemakkelijker het wordt. Ik heb ondertussen de handleiding niet meer nodig omdat ik alle stappen al uit het hoofd ken.

Patroon: Mind the WhaleOne to hug

Zoals jullie weten zijn de dagen ondertussen korter en donkerder geworden. Je kan het spijtig genoeg ook zien aan de kwaliteit van mijn foto’s. Mijn excuses hiervoor, maar ik kan hier weinig aan veranderen. Tips zijn natuurlijk steeds welkom!

Wat zijn jouw favoriete handgemaakte babygeschenkjes?

Misschien vind je dit ook leuk...