Pin it & make it (10) Afkoeling gezocht

De afgelopen dagen waren warm. Heet zelfs. En met 32 graden gaan werken, was een uitdaging… Gelukkig kon ik steeds toen ik thuiskwam smikkelen van een lekker zelfgemaakt en gezond waterijsje. Ik maakte ijsjes met watermeloen, kiwi en aardbeien en ijsjes met enkel watermeloen en kiwi. De eerste combinatie is mijn favoriet. Ik heb ook al zin om ijsjes enkel met aardbeien te maken. Dat kan al helemaal niet slecht zijn.

waterijsje

Ik heb mij voor de samenstelling van de ijsjes niet op één specifieke pin gebaseerd, maar ik heb wel enkele ideetjes opgedaan. Je kan enkele pins terugvinden op dit bord.

De ijsjes maken, dat ging eigenlijk zeer eenvoudig. Elke soort fruit werd apart gemixt. Daarna werden de laagjes stelselmatig opgebouwd. Eén laagje, twee uur in de diepvries, volgende laagje, weer in de diepvries en zo verder. De hoeveelheid die je nodig hebt, hangt af van de grootte van de vormpjes. Bij de watermeloen heb ik een lepel honing toegevoegd, om het zure er een beetje af te halen. Dit had ik trouwens beter ook met de kiwi gedaan, zo zuur! Maar ik vind dat wel lekker.

Heb je zelf al eens waterijsjes gemaakt? Wat is jouw favoriete smaakcombinatie?

Misschien vind je dit ook leuk...