Eurovisiesongfestival 2017 – BINGO

Het Eurovisiesongfestival. Een hoogtepunt voor mij, elk jaar opnieuw. Eerst de halve finales… spannend afwachten of België naar de finale mag. En om de één of andere reden, slagen ze er de laatste jaren telkens in om het nog spannender te maken door te wachten tot we als allerlaatste horen dat we uiteindelijk toch mee mogen doen.

De finale van het Songfestival is voor mij ook gelijk aan een gezellige avond onder familie en vrienden. Punten geven, commentaar op de outfits en gewoon ‘nee-schudden’ wanneer het een heel slecht liedje blijkt te zijn dat toch veel punten krijgt.

Om het geheel nog leuker te maken, dacht ik om dit jaar eens iets speciaals te verzinnen om de avond nog iets leuker te maken. BINGO! Eurosongbingo! Op veel Amerikaanse blogs zie ik elk jaar verschillende versies van de Oscarbingo en ik zie ook stilaan meer en meer Eurovisiebingo’s op het internet verschijnen. Ik kon het echter niet laten om zelf een bingo te maken, die ik hier graag met jullie deel.

Je kan de bingo hier downloaden. Ik heb gekozen om er een printvriendelijke versie van te maken. Wil je graag kleur toevoegen? Print de bladen dan op leuk gekleurd papier.

Spelregels

Even nog de spelregels. Je kan deze bingo op verschillende manieren spelen, ik leg jullie de eenvoudigste manier uit. In het pdf-bestand vind je 10 verschillende bingokaarten. Op elke bingokaart staan verschillende vakjes die je gedurende de show kan aanvinken. De persoon die eerst alle vakjes heeft aangevinkt, wint. Zo simpel is het! Een alternatief voor de iets meer avontuurlijkere lezers onder jullie kan ook zijn dat je bij elk vakje dat je kan aankruisen een opdracht moet doen (jullie zijn zelf creatief genoeg om dit te bedenken) of voor de drankorgels… bij elk vakje een drankje drinken (al dan niet ‘tot-op-de-bodem’).

In ieder geval. Heel veel plezier morgenavond! Zwaaien met die vlaggen en supporter Blanche naar de overwinning.

Kijk jij naar het Eurovisiesongfestival? Doe jij iets speciaal om er een leuke avond van te maken?

PS: Het is de eerste keer dat ik een bingo maak, opmerkingen zijn altijd welkom zodat ik volgend jaar een betere versie kan maken.

Misschien vind je dit ook leuk...