Adventskalender 2017

Voor veel mensen is er weer een fijne periode begonnen. Een tijd van warme chocomelk, dekentjes en gezellig samen zijn. Dit alles betekent dat Kerstmis stilaan dichterbij komt.

Hier en daar zie je ook (al dan niet commercieel) adventskalenders opduiken. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om voor mijn kleine man een adventskalender te maken. Mijnheertje is namelijk een zeer grote fan van het openen van cadeautjes. Nu ja… welke tweejarige zou dit niet leuk vinden?

Wat heb je nodig?

– Bruine zakjes
– Verschillende stiften
– Touw
– Een kapstok
– Een beetje washi-tape
– Een perforator of pons
– Kleine cadeautjes om in de zakjes te steken
– Eventueel extra versieringen

Als eerste heb ik uitgezocht hoeveel dagen deze adventsperiode duurt. Het is namelijk niet elk jaar even lang. Dit jaar duurt de adventperiode 22 dagen. Dan heb ik mijn tekentalent boven gehaald. (Om eerlijk te zijn eerder gaan zoeken, talent heb ik op dat vlak nooit gehad.) Gelukkig kan ik altijd gebruik maken van Pinterest om ideeën op te doen. Op mijn bord Feestdagen kan je allerlei zaken terugvinden die je inspiratie kunnen brengen.

Vervolgens vul je de zakjes met kleine cadeautjes. Dit kunnen koekjes en snoepjes zijn, maar ook zoals in mijn geval kleine prulletjes die we doorheen het jaar verzameld hebben. Ik heb een doos waar ik gedurende het jaar alle kleine prulletjes in verzamel en zoals je ziet, komt het al wel eens van pas.

Vul de zakjes en kleef ze toe met de washi-tape. Maak bovenaan de zakjes een gat met de perforator of pons en steek er het touwtje door.

Maak het touw op verschillende lengtes vast aan de kapstok. Eh voilà, je eigen adventskalender.

En nu moet ik nog uitzoeken hoe ik aan het kleine mannetje ga vertellen dat hij elke dag maar één pakje mag open doen…

Misschien vind je dit ook leuk...